Veiligheidsvoorschriften

Aansprakelijkheid

Alle producten worden met de grootste zorg gemaakt en worden meerdere keren in het proces gecontroleerd. Gedurende het gebruik door de consument adviseren wij om het product regelmatig te controleren op losse onderdelen en of het nog voldoet aan de kindveiligheid. De ouder/verzorgende is hier zelf voor verantwoordelijk.

Omdat (bijna) alle producten met de hand worden gemaakt, is het mogelijk dat een product iets afwijkt van de foto`s in de webwinkel.
De kleuren op de foto`s in de webwinkel kunnen iets afwijken van de daadwerkelijke kleur.

Materialen

Mijn handgemaakte producten worden gemaakt van natuurlijk katoen en garens met het keurmerk Oeko -Tex klasse 1. Dit betekent dat het vrij is van schadelijke stoffen.  Ook zijn enkele producten gemaakt van vegan garen.

De producten zijn BPA vrij en van onbehandeld (biologisch) hout. Dit wordt ingekocht bij gecertificeerde bedrijven. Voor de vulling van de artikelen maak ik gebruik van hergebruikt synthetische vulling.

Speenkoorden

Veiligheidsvoorschrift:
Het speenkoord is geen speelgoed. Deze accessoire dient niet met het kindje meegegeven te worden in het wiegje of bedje, maar altijd onder toezicht van een volwassenen gebruikt te worden. Blijf altijd in de buurt wanneer dit artikel wordt gebruikt. Controleer regelmatig en voor gebruik of alle onderdelen nog goed vastzitten. Door gebruik slijt een speenkoord. Vervang deze dus tijdig. Bij twijfel het artikel niet meer gebruiken. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Bibs fopspenen

Voor het eerste gebruik de fopspeen 5 minuten in gekookt water leggen. Voor het verdere gebruik kan je de speen reinigen door er kokend water over te gieten. Er kan water in de speen lopen. Wanneer de speen is afgekoeld kan je dit eruit drukken. De speen niet in de magnetronsterilisator of vaatwasser reinigen. Speen niet in de zon of warmte leggen, de speen kan hierdoor kleverig worden of verkleuren. Vervang de fopspeen elke 4-6 weken. Het speengedeelte van BIBS speentjes is gemaakt van natuurrubber. Dit heeft als eigenschap dat de speen groter wordt wanneer er op gezogen wordt. Daarom is het mogelijk dat de speen van originele vorm afwijkt van de eerder gekochte speen. De speentjes zijn gekeurd en veilig gevonden voor de Europese regels EN1400+A1.

Veiligheidsvoorschrift: inspecteer het speentje voor elk gebruik. Vervang de speen bij schade of zwakte. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Rammelaars

Veiligheidsvoorschrift:
De rammelaar dient niet met het kindje meegegeven te worden in het wiegje of bedje, maar altijd onder toezicht van een volwassenen gebruikt te worden. Blijf altijd in de buurt wanneer dit artikel wordt gebruikt. Controleer regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Wagenspanners en wagenhangers

Veiligheidsvoorschrift:
Alleen geschikt ter decoratie aan de kinderwagen of maxicosi. Een wagenspanner is niet bedoeld om mee te spelen. Gebruik de wagenspanner alleen onder toezicht. Wanneer je het kindje alleen laat in de kinderwagen, bijvoorbeeld wanneer het kindje gaat slapen, haal de wagenspanner dan altijd van de kinderwagen af.
Hang de wagenspanner/hanger op een veilige hoogte zodat het kindje er nooit aan kan trekken. Controleer regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Veiligheidsoogjes

Veiligheidsvoorschrift:
Als het product is voorzien van veiligheidsoogjes dan dien je regelmatig te controleren of de oogjes nog goed vastzitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Muziekdoosjes en muziekmobielen

Veiligheidsvoorschrift:
Muziekdoosjes en muziekmobielen zijn bedoeld als decoratie en om naar te kijken, laat een kind hier nooit mee spelen. Zorg ervoor dat een muziekmobiel altijd op een hoogte wordt gehangen die buiten bereik van het kind is. Verwijder het muziekmobiel op tijd wanneer een kind erbij kan door middel van staan of zitten. Het muziekdoosje en muziekmobiel dient door een volwassenen te worden gebruikt (aantrekken van het koord of opdraaien van het muziekdoosje). De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Babygym

Veiligheidsvoorschrift:
Gebruik altijd onder toezicht van een volwassene. Zorg dat de babygym goed uitgeklapt is en op een ruwe ondergrond staat. Controleer regelmatig én voor gebruik of alle onderdelen nog goed vastzitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Dekentjes

De materialen die wij gebruiken zijn OEKO-TEX gecertificeerd. Dat wil zeggen dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van kleine kindjes. Uit het onderzoek van VeiligheidNL in samenwerking met TNO-Textiel is gebleken dat het niet zozeer uitmaakt van welk materiaal een dekentje is gemaakt, zolang je het bedje maar kort en strak opmaakt.

Wasvoorschrift en veiligheidsvoorschrift:
Gebruik voor het wassen van de deken een handwasprogramma. Gebruik geen wasverzachter. Niet centrifugeren en laat de deken plat drogen. Laat de deken niet inweken. Niet in de droger. Niet strijken. Het wassen in een waszak wordt aangeraden.

Gebruik je de deken in het bedje, gebruik dan altijd een lakentje onder de deken. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s).