Veiligheidsvoorschriften

Aansprakelijkheid

Alle producten worden met de grootste zorg gemaakt en worden meerdere keren in het proces gecontroleerd. Gedurende het gebruik door de consument adviseren wij om het product regelmatig te controleren op losse onderdelen en of het nog voldoet aan de kindveiligheid. De ouder/verzorgende is hier zelf voor verantwoordelijk.

Omdat (bijna) alle producten met de hand worden gemaakt, is het mogelijk dat een product iets afwijkt van de foto`s in de webwinkel.
De kleuren op de foto`s in de webwinkel kunnen iets afwijken van de daadwerkelijke kleur.

Materialen

Mijn handgemaakte producten worden gemaakt van natuurlijk katoen en garens met het keurmerk Oeko -Tex klasse 1. Dit betekent dat het vrij is van schadelijke stoffen.  Ook zijn enkele producten gemaakt van vegan garen.

De producten zijn BPA vrij en van onbehandeld (biologisch) hout. Dit wordt ingekocht bij gecertificeerde bedrijven. Voor de vulling van de artikelen maak ik gebruik van hergebruikt synthetische vulling.

Bijtringen, bijtkoorden en speenkoorden

Veiligheidsvoorschrift:
Het bijt/speenkoord is geen speelgoed. Het bijt/speenkoord dient niet met het kindje meegegeven te worden in het wiegje of bedje, maar altijd onder toezicht van een volwassenen gebruikt te worden. Blijf altijd in de buurt wanneer dit artikel wordt gebruikt. Controleer regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Rammelaars

Veiligheidsvoorschrift:
De rammelaar dient niet met het kindje meegegeven te worden in het wiegje of bedje, maar altijd onder toezicht van een volwassenen gebruikt te worden. Blijf altijd in de buurt wanneer dit artikel wordt gebruikt. Controleer regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Wagenspanners en wagenhangers

Veiligheidsvoorschrift:
Alleen geschikt ter decoratie aan de kinderwagen of maxicosi. Een wagenspanner is niet bedoeld om ermee te spelen. Gebruik de wagenspanner alleen onder toezicht. Wanneer je het kindje alleen laat in de kinderwagen, bijvoorbeeld wanneer het kindje gaat slapen, haal de wagenspanner dan altijd van de kinderwagen af.
Hang de wagenspanner/hanger op een veilige hoogte zodat het kindje er nooit aan kan trekken. Controleer regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Veiligheidsoogjes

Veiligheidsvoorschrift:
Als het product is voorzien van veiligheidsoogjes dan dien je regelmatig te controleren of de oogjes nog goed vastzitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Muziekdoosjes en muziekmobielen

Veiligheidsvoorschrift:
Muziekdoosjes en muziekmobielen zijn bedoeld als decoratie en om naar te kijken, laat een kind hier nooit mee spelen. Zorg ervoor dat een muziekmobiel altijd op een hoogte wordt gehangen die buiten bereik van het kind is. Verwijder het muziekmobiel op tijd wanneer een kind erbij kan door middel van staan of zitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Dekentjes

De materialen die wij gebruiken zijn OEKO-TEX gecertificeerd. Dat wil zeggen dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van kleine kindjes. Uit het onderzoek van VeiligheidNL in samenwerking met TNO-Textiel is gebleken dat het niet zozeer uitmaakt van welk materiaal een dekentje is gemaakt, zolang je het bedje maar kort en strak opmaakt.

Wasvoorschrift en veiligheidsvoorschrift:
Gebruik voor het wassen van de deken een handwasprogramma. Gebruik geen wasverzachter. Niet centrifugeren en laat de deken plat drogen. Laat de deken niet inweken. Niet in de droger. Niet strijken. Het wassen in een waszak wordt aangeraden.

Gebruik je de deken in het bedje, gebruik dan altijd een lakentje onder de deken. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s).