Veiligheidsvoorschriften

Aansprakelijkheid

Alle producten worden met de grootste zorg gemaakt en worden meerdere keren in het proces gecontroleerd. Gedurende het gebruik door de consument adviseren wij om het product regelmatig te controleren op losse onderdelen en of het nog voldoet aan de kindveiligheid. De consument is hiervoor eindverantwoordelijk.

Omdat (bijna) alle producten met de hand worden gemaakt, is het mogelijk dat een product iets afwijkt van de foto`s in de webwinkel.
De kleuren op de foto`s in de webwinkel kunnen iets afwijken van de daadwerkelijke kleur.

Bijtringen, bijtkoorden en speenkoorden

Veiligheidsvoorschrift:
De siliconen materialen zijn BPA vrij en worden ingekocht bij een gecertificeerd bedrijf. De houten materialen zijn van onbehandeld hout. Het bijt/speenkoord is geen speelgoed. Het bijt/speenkoord dient niet met het kindje meegegeven te worden in het wiegje of bedje, maar altijd onder toezicht van een volwassenen gebruikt te worden. Blijf altijd in de buurt wanneer dit artikel wordt gebruikt. Controleer regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s).

Wagenspanners en wagenhangers

Veiligheidsvoorschrift:
Alleen geschikt ter decoratie, niet om ermee te spelen. Gebruik de wagenspanner alleen onder toezicht. Wanneer je het kindje alleen laat in de kinderwagen, bijvoorbeeld wanneer het kindje gaat slapen, haal de wagenspanner dan altijd van de kinderwagen af.
Hang altijd op een veilige hoogte zodat het kindje er nooit aan kan trekken. Controleer regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s).

Veiligheidsoogjes

Veiligheidsvoorschrift:
Als het product is voorzien van veiligheidsoogjes dan dien je regelmatig te controleren of de oogjes nog goed vastzitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s).

Muziekdoosjes en muziekmobielen

Veiligheidsvoorschrift:
Muziekdoosjes en boxmobielen zijn bedoeld als decoratie en om naar te kijken, laat een kind hier nooit mee spelen. Zorg ervoor dat een boxmobiel altijd op een hoogte wordt gehangen die buiten bereik van het kind is. Verwijder het boxmobiel op tijd wanneer een kind erbij kan doormiddel van staan of zitten. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s).

Dekentjes

De materialen die wij gebruiken zijn OEKO-TEX gecertificeerd. Dat wil zeggen dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van kleine kindjes. Uit het onderzoek van VeiligheidNL in samenwerking met TNO-Textiel is gebleken dat het niet zozeer uitmaakt van welk materiaal een dekentje is gemaakt, zolang je het bedje maar kort en strak opmaakt.

Wasvoorschrift en veiligheidsvoorschrift:
Gebruik voor het wassen van de deken een handwasprogramma. Gebruik geen wasverzachter. Niet centrifugeren en laat de deken plat drogen. Laat de deken niet inweken. Niet in de droger. Niet strijken. Het wassen in een waszak wordt aangeraden.

Gebruik je de deken in het bedje, gebruik dan altijd een lakentje onder de deken. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s).